İmplant
Tedavisi

Güncel tedavi yöntemlerinde sıklıkla tercih edilen, eksik diş bölgelerini tamamlamak ve protezlere dayanak olması için kemik içerisine yerleştirilen titanyum kaplamalı vidalara implant denir.

İmplant Tedavisi

 

Tedavi öncesi hastanın genel sağlık durumu incelenir. Sağlık problemi olmayan hastalarda uygun implant ve tedavi şekli belirlenir. Kalp, şeker, yüksek tansiyon gibi kronik hastalığa sahip bireyler için gerekli önlemler altında tedavi uygulanabilir.

 

İmplant titanyum yapısından dolayı dokuya uyumlu ve uzun ömürlü materyallerdir. Tek diş eksikliği, implant üstü köprüler, protez

dayanağı gibi çeşitli kullanım alanları mevcuttur. Yan dişlere herhangi bir işlem gerekmeksizin uygulanması önemli avantajlarından biridir.

 

Steril bir ameliyathane ortamında alanında uzman hekimlerce çene kemiğine uygun implantlar yerleştirilir.

 

İmplant tedavi aşamaları

 

Sağlık problemi olmayan hastalarda 2 boyutlu panoramik görüntüler üzerinden hastanın kemik yapısı incelenir. Dişsiz alanlar, gerekli görülürse çekilecek dişler belirlenir. Tedavi şekli, uygun implant boyları ve çapları seçilir.

 

Kemik yapısı iyi olmayan hastalarda, kemik yapısı ve kalitesini daha iyi analiz edilebilmesi için 3d görüntüleme ihtiyaç duyulabilir.

Çekim tehşisi konulan madde kaybı çok olan dişlerde, implant tedavisi çekim sonrası aynı seansta uygulanabilir. Ancak çekilecek dişte abse ve kistik oluşumlar mevcutsa, iyileşme sürecinden sonrasında implant yerleştirilebilmektedir.

 

Tedavisi belirlenen hastalar alanında tecrübeli hekimlerimizle tek seans gibi kısa bir süre içerisinde implantları yerleştirilip iyileşme süreci beklenir.

 

İmplant tedavi sonrası

 

Tedavi sonrasında implantlar kemik içerisinde iyileşme sürecine girer. İşlem sonrası tedaviyi desteklemek amacıyla hekimin verdiği talimatlar yapmalı ve ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmanız gerekmektedir.

Özellikle ilk hafta dikkat edilmesi gereken unsurlar

 

  • Tedavi sonrası verilen ilaçları düzenli olarak kullanmak
  • Ağız hijyenine dikkat edilmesi
  • Aşırı sıcak gıdalar kaçınılması
  • Sert gıdalar tüketmemek
  • Sigara ve tütün ürünlerinin kullanılmaması

 

gibi durumlar tedavi sürecini olumsuz etkileyebilmektedir.

 

İmplantların tamamen iyileşmesi ortalama 3 aydır. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra, hastalardan ölçü alınıp kişiye özel diş tedavileri yapılmaktadır.

 

 

İmplant için ek tedaviler

 

Kemik grefti(kemik tozu)

 

İmplant tedavisinde yeterli kemik seviyesi bulunmayan hastalarda kemik boyunu ve kalınlığını arttırmak için kemik grefti(kemik rozu) tedavisine ihtiyaç duyulabilir. Kemik tozu implant ile birlikte uygunalabilir. Çok zayıf kemiklerde önce kemik tozu uygulanıp iyileşme sürecinden sonra da implant yerleştirilebilir.

 

Diş eti grefti

 

İmplant tedavi sonrası doğallığı sağlayan en önemli unsurlardan biri de diş eti seviyesidir. Diş eti seviyesi düşük ve şekil bozuklukları olan hastalarda yapılacak dişlerin daha estetik olabilmesi için uzman hekimlerce diş eti grafti uygulanabilir.

-İmplant tedavi çeşitleri

 

Tek diş implant

 

Bir diş eksikliğinde sadece boş olan bölgeyi, yan dişlere dokunmadan yapılan implant tedavi şeklidir. İmplant üstüne tek diş yapılır.

 

İmplant üstü köprü

 

Dişsiz kalan alanlara en az 2 implant kullanılarak yapılan tedavi şeklidir. Boşluğun büyüklüğüne göre implant ve üzerine yapılacak diş sayısı artabilir.

 

Tam çene implant tedavisi(All on four-six)

 

Tam dişsiz çenelerde hastanın kemik yapısına bakılarak 4 veya 6 implant uygulanır. Çeneyi tamamlayacak şekilde yapılan dişler implantlar üzerine yerleştirilir.

 

Protez altı implantlar (bol ataçmanlı)

 

Kemik seviyesi az yaşlı bireylerde, takıp çıkarabilir protezlerin tutucuğunu arttırmak adına çene içerisine uygulanan implantlardır. Kemik yapısı ve tutuculuk durumuna göre 2 veya 3 implant uygulanabilir. Protez ve implant arasında bağlantıyı sağlayan birbilerine uyumlu başlıklar bulunur. Hasta protezi taktığında implantlardan tutunan protez ağızdan düşmez, istenildiği zaman hastalar kuvvetlice asılarak protezini çıkarabilir.

 

 

 

İmplantların Avantajları

 

  • Orijinal dişlere dokunmadan eksik bölgelere uygulanabilir
  • Diş köklerini çok iyi taklit ederler
  • Çeşitli tedavi olanakları sağlarlar
  • Biyouyumlu ve dayanıklı materyallerdir
  • Kemik seviyesi ve sağlığını korurlar
  • Kemik içerisine tutunurlar, oynamazlar
  • Kolay uygulanırlar

 

SSS

 

İmplant kimlere yapılabilir?

 

Günümüzde implantlar, ciddi sağlık problemi olmayan, yeterli kemik seviyesine sahip, çocukluk çağını geçmiş her yaştan bireye uygulanabilmektedir.

 

İmplant yerleştirilirken ve sonrasında ağrı olur mu?

 

İmplant yerleştirme esnasında uygulanan anestezi ile neredeyse hiç ağrı olmamaktadır. İşlem sonrasında verilen ilaçlar ve talimatlar uygulandığı takdirde minimum ağrı iyileşme süreci başlar ve kısa zamanda tüm ağrılar geçer.

 

İmplantlar sağlıklı mıdır?

 

Biyouyumlu ve dayanıklı yapılar oldukları herhangi bir sağlık sorunu teşkil etmezler. İmplant ile ağız içerisindeki eksiklikler tamamlandığında, oluşacabilecek diğer sağlık sorunlarının da önüne geçerler. 

 

İmplant düşer mi?

 

Kemik içerisine yerleşen implant ağızdan düşmez. Ancak ileriki zamanlarda diş eti hastalıkları ve ağız hijyeninin yetersiz olduğu durumlarda kemik sağlığının azalması implant etrafındaki kemiğin erimesine sebep olabilir. Ağız hijyenine dikkat edilmesi ve düzenli kontrollerin sağlanması durumda ömür boyu kullanabilceğiniz bir tedavi türüdür.

Bize Ulaşın

Bizi Arayın
+90 212 640 4244
Email
info@elmasdent.com

Randevu Alın

Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi ve randevu almak için bize yazabilirsiniz.

    https://ornek.info/elmasdent/wp-content/uploads/2022/04/logo-w.png

    Uzun yıllardır hizmet veren kliniğimiz sizin memnuniyetiniz ve rahatlığınız için sorunlarınıza en ideal çözümleri sunmaktadır.

    Bizi Takip Edin

    Elmas Dent | Her hakkı saklıdır. | 2022

    Elmas Dent | Her hakkı saklıdır. | 2022